programi

Preporučuje se

  • Osobama sa viškom kilograma

ne Preporučuje se

  • Vežbačima sa manjkom kilograma
  • Srčanim bolesnicima

*Preporuka je da se svi vežbači konsultuju sa svojim lekarom pre početka trenažnog procesa.

Mršavljene u teretani

Suština nastanka gojaznosti krije se u priči o čovekovom opstanku. Naš organizam je tokom evolucije razvio jednu vrstu zaštitnog mehanizma tzv. –"štedljivi" gen. Desilo se to u paleolitu, kada je čovek bio samo lovac koji je morao da preživi duge zimske periode bez hrane. U tim okolnostima nastao je "štedljivi" gen, koji ima sposobnost konzerviranja energije, čuvanja energetskih zaliha unetih hranom, da bi organizam očuvao svoju funkciju i u periodima nestašice hrane.

Ovaj proces danas zovemo mehanizmom insulinske rezistencije, koji se u savremenom društvu taj nekada "štedljivi" gen, našao u promenjenim životnim okolnostima, gde energija iz hrane više ne mora da se skladišti, jer je svakodnevno dostupna. Ali "štedljivi" gen i dalje postoji u nama, a njegovo svojstvo da skuplja i čuva energiju u masnim ćelijama nije nestalo, što je glavni uzrok gojaznosti i svega onog što ta bolest sa sobom nosi. Kada u svemu gore navedenom dodamo i to da je hipokinezija (nedovoljna fizička aktivnost) sve prisutnija u tehnološkom naprednom dobu, postaje nam jasno da borba sa viškom kilograma postaje ozbiljan zdravstveni problem.

Višak kilograma pored toga što negativno utiče na zdravlje čoveka, može imati i loš uticaj na socijalizaciju jedinke (pogotovu u adolescenskom periodu), nedovoljan osećaj samopoštovanja, samim tim lične nesigurnosti, a i pronalaženje radnog mesta može biti otežano, tako da pored zdravstvenog i sociološkog, javljaju se i estetski i funkcionalni problemi.

Ohrabrujuće je saznanje da je ovaj veliki problem lako rešiv! Uz Vašu dobru volju i naš tim stručnjaka koji će Vas usmeriti na pravi put i pomoći Vam da na tom putu i istrajete! Redukcija telesne mase (mršavljenje) danas je jedan od najpopularnijih i najtraženijih programa u fitnes centrima. Program redukcije telesne mase započinjemo inicijalnim merenjem, telesne težine, obima repernih delova tela, kao i merenje odnosa telesnog sastava. Nakon uvodno-pripremnih treninga kreće se sa realizacijom programa za redukciju telesne mase. Ovaj program podrazumeva obiman i tačno doziran kardio trening koji se izvodi uz korišćenje najsavremenije opreme renomiranog proizvodjača firme "Techno Gym".

Uz kardio trening važno mesto zauzimaju vežbe oblikovanja, koje dodatno podstiču pravljenje kalorijskog deficita i ubrzavaju proces redukcije telesne mase. Akcenat se stavlja na takozvane "kritične zone" tela, koje se tretiraju sa maksimalnom pažnjom. Nakon 4-6 nedelja vršimo kontrolno merenje, radi praćenja željenog napretka. Kako bi se ova celina zaokružila i obezbedili što brži rezultati, treneri će Vam pomoći da organizujete što bolji režim ishrane,a u skladu sa vašim potrebama, mogućnostima i krajnjim ciljem. Kroz ovaj program obezbedićete sebi lep i zdrav izgled, dobru kondiciju, više životne energije i ono što je najvažnije zdravlje kardiovaskularnog, respiratornog, metaboličkog sistema. Pridružite nam se! Mi smo tu da bi Vam pomogli u ostvarenju Vasih ciljeva.

Zakaži besplatan probni trening

Bez ikakvih obaveza, dođi da se upoznamo i da ti pokažemo kako izgleda biti član našeg kluba.